SKŁADNIKI:
- 200 g mąki
- 100 g drobnego cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 100 g śmietany (12%)
- 10-12 łyżek roztopionej margaryny Palma z Kruszwicy
- 300 g truskawek
- kilka kostek czekolady
Mąkę przesiej i dodaj kakao oraz proszek do pieczenia, następnie wymieszaj w osobnej misce. Ubij jaja z cukrem i dodaj do nich roztopioną margarynę oraz śmietanę. Powoli zmiksuj składniki, stopniowo dodając produkty suche. Do gotowej masy dodaj pokrojone w kostkę tryskawki. Rozłóż ciasto do foremek. Piecz w temperaturze 170-180 st. C około 30-40min. Po wystygnięciu muffinki możesz udekorować rozpuszczoną czekoladą i truskawkami, albo posypać cukrem pudrem.