Bagietki czosnkowo- ziołowe

SKŁADNIKI

  • 2 bagietki
  • 150 g margaryny
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek świeżego tymianku
  • 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • sól

Czosnek rozetrzyj z solą i wymieszaj z margaryną. Podziel na pół. Do jednej części dodaj drobno posiekaną natkę, do drugiej drobno posiekany tymianek oraz skórkę z cytryny.

Bagietki ponacinaj na grubość 3-4 centymetry. Jedną posmaruj masłem czosnkowo-pietruszkowym, drugą czosnkowo-tymiankowo-cytrynowym. Zawiń w folię aluminiową i podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Po 10 minutach odwiń folię, włącz termoobieg i podpiecz jeszcze 10 minut.

Napisz komentarz