SKŁADNIKI:
- 2 opakowania krakersów
- 750 ml mleka
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1,5 szklanki cukru
- 500 g margaryny Palma z Kruszwicy
- 3 żółtka
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 250 g wiórków kokosowych
- duże wiórki kokosowe do posypania
Odlej 1 szklankę mleka, dodaj do niej żółtka oraz obie mąki i dokładnie wymieszaj.
W garnku z grubym dnem zagotuj pozostałą ilość mleka, wsyp oba cukry i wlej mleko z żółtkami i mąkami. Zagotuj cały czas mieszając. Masę przykryj szczelnie folią spożywczą i odstaw do całkowitego ostudzenia.
Margarynę dokładnie utrzyj na gładką puszystą masę. Nie przerywając dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu. Pod koniec ucierania dodaj wiórki.
Układaj w formie na przemian, warstwa krakersów i warstwa masy kokosowej. Ostatnią warstwą powinien być krem. Wierzch posyp dużymi wiórkami kokosowymi. Ciasto odstaw do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc- takie jest najsmaczniejsze.